Am un copil de 5 ani. In urma analizei efectuate a rezultat Toxocara canis-anticorpi lgG 1.361 negativ:<0.9 echivoc: 0.9-1.1 pozitiv:>1.1. Tratamentul cu albendazol este suficient?

In functie si de manifestarile clinice, tratamentul infestatiei cu toxocara se face cu albendazol 5 zile in fiecare luna, timp de 3 luni.


Răspuns oferit de Dr. Mirela Covăcescu, Medic Primar Pediatru
www.Pediamed.ro - Consultații Pediatrice la Domiciliu București


 Răspunsurile de pe Doctor Pediatru.ro au un caracter strict informativ și nu sunt destinate a înlocui consultul medical (consultație, diagnostic, tratament).

 • Preșcolari (4-6 ani)
  • Stări de vomă și febră la copil de 6 ani

   Am o fetita de 6 ani si de 3 zile are stari de voma si febra,  Am fost la medic si nu i-a gasit nimic, nu o doare nimic... Imi puteti spune va rog ce ar trebui sa fac?

  • Febră persistentă sub tratament

   Fiul meu in varsta de 6 ani are ganglionii de la gat mariti si face febra de 3 zile. Ii dau antibiotic CEFIXORAL 100mg/5 ml o data pe zi, 7 ml, si inca face febra. Ce pot face?

  • Formațiune în zona gâtului

   Am un baietel de 5 ani si 7 luni si din vara anului trecut a inceput sa prezinte o umflatura in partea din fata a gatului sub omulet. Seamana la palpare cu un balon plin cu aer (mentionez ca apare...

  • Limfocite crescute

   Am o fetita de 6 ani si in urma unor analize au iesit limfocitele 62. Doamna doctor care a citit buletinul de analize a spus ca este o valoare mare. Va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra.

  • Valori crescute ale IgM

   Am o fetita de 5 ani si 8 luni. De 3 ani a fost diagnosticata cu rinita alergica, iar in urma testelor si alergica la mucegai, acarieni si graminee. De cate ori este umezeala afara ochii si nasul ii...

  • Aerosoli cu Ventolin în bronșiolită

   Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de administrarea aerosolilor cu ventolin (0.3ml + 2 ml de ser) fara Flixotide la 15 min - fetitei mele de 4 ani i s-a recomandat sa evite cortizonul, deoarece...

  • Tuse lătrătoare și dificultăți de respirație

   Am 2 baieti de 5 ani si 6 luni care au facut o viroza cu febra mare (pana la 38.8 C) ce a durat 3 zile. Le-am dat Panadol cand febra era mare si Advil seara la culcare. A urmat o zi in care au fost...