Am un baietel de 5 ani si 7 luni si din vara anului trecut a inceput sa prezinte o umflatura in partea din fata a gatului sub omulet. Seamana la palpare cu un balon plin cu aer (mentionez ca apare doar atunci cand ridica tonul vocii sau se forteaza, si nu il deranjeaza in niciun fel). I-am facut radiografie pt depistarea glandei/chist si a iesit in regula mai putin un ganglion de 2 ori mai mare. Investigatiile s-au oprit aici deoarece nici medicul de familie si nici cel de ORL nu s-au putut pronunta in vederea stabilirii unui diagnostic. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce investigatii ar trebui sa-i mai fac ca sa depistam problema.

In principal, probabil ca nu este nicio problema, dar este dificil sa ma pronunt fara sa examinez copilul. Pentru siguranta efectuati-i si o ecografie in zona respectiva pt a vedea ce structura are formatiunea descrisa.


Răspuns oferit de Dr. Mirela Covăcescu, Medic Primar Pediatru
www.Pediamed.ro - Consultații Pediatrice la Domiciliu București


 Răspunsurile de pe Doctor Pediatru.ro au un caracter strict informativ și nu sunt destinate a înlocui consultul medical (consultație, diagnostic, tratament).

 • Preșcolari (4-6 ani)
  • Clipit des cu ochiul stâng

   Am si eu un baietel de 4 ani si o luna, care acum 5 luni si-a pierdut mama intr-un accident. De aproximativ o luna a inceput sa inchida foarte des ochisorul stang (ca si cand ar face cu ochiul);...

  • Infestația cu toxocara canis

   Am un copil de 5 ani. In urma analizei efectuate a rezultat Toxocara canis-anticorpi lgG 1.361 negativ:<0.9 echivoc: 0.9-1.1 pozitiv:>1.1. Tratamentul cu albendazol este suficient?

  • Stări de vomă și febră la copil de 6 ani

   Am o fetita de 6 ani si de 3 zile are stari de voma si febra,  Am fost la medic si nu i-a gasit nimic, nu o doare nimic... Imi puteti spune va rog ce ar trebui sa fac?

  • Greutate la copil de 4 ani

   Fetita mea are 4 ani si 4 luni. Cantareste 15 kg si are 96 cm in inaltime. Este un copil foarte energic, si nu sta locului toata ziua. Vreau sa stiu daca greutatea ei este prea mica, avand in vedere ca si...

  • Torace deformat

   Am un baietel de 4 ani si 8 luni cu toracele deformat. Ce ma ingrijoreaza este tratamentul dat de doamna doctor pediatru: Dibase 300.000 U.I. solutie injectabila. Mentionez ca nu este rahitism grav, are...

  • Aspirina și varicela la copilul preșcolar

   Copilul meu in varsta de 4 ani si 6 luni are varicela, iar azi-noapte, in timp ce a facut temperatura, din greseala i-am administrat in loc de paracetamol jumatate de pastila de aspirina. Ce pot...

  • Intârzierea vaccinării la 4 ani

   Este vreo problema daca fetita mea face vaccinul de 4 ani la 4 ani si aproape doua luni? Exista pericolul sa nu se imunizeze?