Am un baietel de 3 saptamani si de cateva zile iese cu scaunul tare, e agitat si plange. Ce imi recomandati pentru a scapa de constipatie?

Atunci cand constipatia pare sa deranjeze copilul, incercati sa obtineti  emiterea scaunului cu termometrul; mai puteti administra debridat in doza corespunzatoare greutatii copilului. Daca manifestarile suparatoare se mentin si copilul este alimentat artificial puteti  incerca si schimbarea laptelui praf cu Novalac IT. In cazul in care este alimentat natural, ar trebui ca dvs. sa consumati mai multe legume si fructe.


Răspuns oferit de Dr. Mirela Covăcescu, Medic Primar Pediatru
www.Pediamed.ro - Consultații Pediatrice la Domiciliu București


 Răspunsurile de pe Doctor Pediatru.ro au un caracter strict informativ și nu sunt destinate a înlocui consultul medical (consultație, diagnostic, tratament).

 • Nou-născuți
  • Colici abdominale la 3 săptămâni

   Bebelusul meu are aproape 3 saptamani si as vrea sa stiu daca pot sa-i dau ceai de musetel, cateva lingurite, cat imi ia el. Are colici si nu prea imi mai doarme noaptea. Ii dau de colici ce mi s-a...

  • Temperatura optimă în camera copilului

   In casa e foarte cald, temperatura ajunge la 36 grade C si umiditatea la 46% in camera unde am amenajat patutul. Cum sa fac cand voi veni acasa cu copilul, pentru ca nu pot sa scad temperatura? Nu e...

  • În ce poziție doarme nou-născutul

   Va rog sa imi spuneti cum e mai bine sa doarma un nou nascut de 5 zile: pe spate, pe lateral? Deja sunt confuza, la cate pareri am primit. 

  • Constipația la nou născut

   Copilului meu de 3 saptamani ii dau lapte Nan 1 si este tot timpul constipat. Face doar cu supozitoare cu glicerina. Ce trebuie sa fac? Sa ii schimb laptele sau sa il fac intr-o concentratie mai mica?

  • Schimbarea laptelui praf din Nan HA1 în Nan H1

   Cum pot sa fac schimbarea laptelui din Nan HA1 in Nan 1 si ce reactii ar putea avea? 

  • Alergie la proteinele laptelui de vacă

   Am facut un test pentru intoleranta laptelui de vaca si a iesit 1.66 ku/l (usor crescut), normal fiind de 0.35 ku/l din ce reiese din analize. Ce inseamna asta?

  • Creșterea deficitară în greutate la nou născut

   Am un bebe de 1 luna si nu ia in greutate. La nastere avea 4300 gr si am iesit din maternitate cu 4010 grame. Acasa, in prima faza a scazut pana la 3930 grame si dupa o luna, alimentat doar de la...