Copii mici (1-3 ani)

copii-mici

Răspunsuri la întrebări medicale

Am un baietel de un an si doua luni. Am fost la un control la un medic pediatru si ne-a spus ca ar avea un inceput de rahitism. Ne-a intrebat daca ii dam D3. Ii dam inca de la nastere insa abia acum am observat ca flaconul trebuia folosit maxim 3 saptamani de la deschidere desi producatorul nu mentioneaza acest aspect. Pediatrul la care am fost a spus ca ar avea putin pieptul evazat. Nu ne-a spus insa ce doza de vigantol trebuie sa-i dam copilului. Trebuie marita? Suntem total bulversati. Ne-a dat sa-i dam calciu 10 zile / luna timp de trei luni. Nu sunt lamurit cu nr. de picaturi de vigantol. Am tot citit pe net ca in cazuri de rahitism doza trebuie marita.

Am un baiat de 1 an si 7 luni care are 75 de cm si 9100 gr (2700 gr. la nastere). Analizele sunt bune, nu e prea mancacios dar e foarte energic si nu e bolnavicios. Pediatra la care e inscris i-a prescris Alvytil 11 vitamine 2.5 ml/2 zi dar il agita foarte tare, nu doarme etc. si le-am intrerupt. Credeti ca e necesar sa-i dau vitamine? Si daca da, ce anume? Imi e frica sa nu-i deregleze metabolismul. Precizez ca eu am 1.60 cm si 45 kg si ma gandesc ca s-ar putea sa fie genetic.

Am un baietel de un an si 10 luni. In octombrie a racit, fara febra doar nas infundat si un harait in gatut. A fost tratat in spital cu antibiotic si nebulizari cu ventolin, sirop de tuse. Dupa o saptamana de tratament a inceput din nou sa haraie si iar tratament la alt spital cu antibiotic, miofilin, hemisuccinat, dar la externarea din spital a inceput sa tuseasca puternic. Am mers din nou la doctor, de data aceasta la alergolog care ne-a prescris singulair, aerosoli cu flixotide 10 zile si la nevoie cu ventolin. A mers bine acest tratament, a scapat de tuse dar a luat iar o raceala si am luat-o de la capat, de o saptamana. Am mers la medic nu are nimic la plamani si ii dam sirop de tuse Eurespal si aerosoli cu ventolin de 2 ori pe zi 0,3 ml cu 2,5ml ser. Problema e ca nu gasim flixotide si dupa 7 zile de ventolin a fost bine, am intrerupt dar acum la 2 zile de la intrerupere are iar o respiratie greoaie. Intrebarea mea e daca nu gasesc flixotide ii pot face ventolin in continuare si cate zile? Sau daca se poate inlocui solutia de nebulizare flixotide cu flixotide pufuri.

Am un baietel de 2,6 ani. Il duc la cresa de 4 luni. Din 4 saptamani pe luna, 2 le stam acasa din cauza racelilor.Totul incepe cu nasul, apoi tusea si in 3 zile febra (aerosoli, oscilococcinum, septilin, panadaol, nurofen...) Luam si de imunitate (imunomix). Nu stiu ce sa mai fac. Ma puteti ajuta cu un sfat?

 Am un copil de 2 ani si jumatate. De 2 luni imi las copilul cate 5 zile pe saptamana la parinti. Am aflat astazi ca ei ii adminstreaza in loc de 4 picaturi de Vigantol (atat imi recomandase medicul) 0.3 ml Vigantol. Facand un calcul copilul a luat aproximativ 12 pic 5 zile pe saptamana timp de 2 luni. Am intrerupt admin. de Vigantol astazi pentru o perioada. Pot aparea probleme daca s-au administrat timp de 2 luni o cantitate asa mare de vit d? Sunt foarte speriata de repercursiunile greselii lor.

Am un baietel de 1 an, si este foarte sensibil. A facut bronsiolita de cateva ori de cand l-am nascut si pe deasupra e si alergic la tei, rapita, ambrozie. Tratamentul care mi l-a prescris dr. sa il dau este: la alergie, flixotide de 50 prin Baby Haller si Aerius. Iar cand e racit sau are bronsiolita: flixotide, ventolin, prin Baby Haller, sirop Prospan, aerius si aerosoli daca e cazul (dexa+respisun). Flixotide i-am dat 3 luni neintrerupt. As vrea sa stiu parerea dvs! Dr pediatru la care merg e recunoscut ca medic bun. Intotdeauna a avut rezultate bune tratamentul. Intrebarea mea este: de fiecare data cand raceste sau face bronsiolita sau e cu alergie, ii dau tratamentul acesta?