Am o problema pe care poate multe mamici o au, am o  fetita de 3 ani care se tine sa nu faca treaba mare, am incercat multe metode, dar ea continua sa zica ca nu vrea sa faca. Avem deja trei zile de cand nu am iesit afara si de doua zile se tine incontinuu, nu prea doarme noaptea, se trezeste si se tine, spuneti-mi ce as putea sa mai fac. Am incercat, i-am explicat ca este ceva norma , i-am dat numai alimente care ar scoate-o afara dar tot se tine. Va rog frumos sa ma ajutati!

Faptul ca fetita dvoastra se abtine si nu are scaun se datoreaza probabil faptului ca datorita constipatiei are dureri in momentul defecatiei. Pentru rezolvarea constipatiei, un rol important revine alimentatiei care trebuie sa contina multe fibre, legume si fructe. Trebuie sa evitati fainoasele, banana, etc. De asemenea aportul de lichide este important. In cazul in care alimentatia este corespunzatoare si nu exista alte elemente observate la examinare de catre medicul dumneavoastra, va recomand sa efectuati mai multe examene coproparazitologice si test rapid pentru detectarea antigenului Giardia in scaun, deoarece parazitozele intestinale se pot asocia si cu constipatie. Pana aveti rezultatele puteti sa ii dati Duphalac sirop 5 ml dimineata si daca pana seara nu se obtine un scaun puteti repeta inca 5 ml. Apoi continuati cu 5 ml /zi (eventual 5 ml de 2 ori, daca doza mai mica nu este eficienta), timp de 7-10 zile, dupa care intrerupeti si ii dati doar la nevoie.


Răspuns oferit de Dr. Mirela Covăcescu, Medic Primar Pediatru
www.Pediamed.ro - Consultații Pediatrice la Domiciliu București


 Răspunsurile de pe Doctor Pediatru.ro au un caracter strict informativ și nu sunt destinate a înlocui consultul medical (consultație, diagnostic, tratament).

 • Copii mici (1-3 ani)
  • Polidipsie la 1 an

   Am un baietel de un an si patru luni si bea foarte multa apa, cam trei litri pe zi! As dori sa imi spuneti daca e o problema sau asa trebuie sa bea un bebe de un an, desi mi se pare exagerat de...

  • Coagularea sângelui la efectuarea analizelor

   Va scriu in legatura cu analizele de laborator ale nepotelului meu de 3 ani. I s-a recoltat sange sambata dimineata la o clinica privata din Bucuresti. A doua zi fiica mea a fost anuntata ca trebuie...

  • Greutatea și înălțimea la 1 an și 3 luni

   As vrea sa va intreb daca inaltimea bebelusului meu, in varsta de un an si 3 luni e buna. Are 79 de cm si 13 kg

  • Alăptarea în sarcină

   Am o fetita de 1 an si 4 luni si o alaptez inca, dar de curand am aflat ca sunt insarcinata. Am 10 saptamani si as vrea sa stiu daca o afecteaza in cazul in care o alaptez in continuare?

  • Riscurile administrării gentamicinei

   Am o fetita de 2 ani si a fost diagnosticata cu bronhopneomonie. I s-a administrat gentamicina cu ampicilina. Va rog sa imi spuneti daca gentamicina este periculoasa, asa cum am auzit.

  • Înțărcarea copilului

   Bebe are 1 an si 3 luni si problema mea este ca doresc sa-l intarc, dar nu reusesc. Am cerut ajutorul bunicilor, dar au zis ca nu rezista sa-l vada plangand. El este dependent de san, nu adoarme...

  • Efectuarea clismei la copilul mic

   Se permite efectuarea clismei evacuatorii la un copil de 2,5 ani?