Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Administrarea de antibiotic in amigdalita acuta

Email Imprimare PDF

Buna ziua, am o fetita minunata de 5 ani si jumatate, iar astazi am vazut cand a lasat capul pe spate la gradinita ca erau foarte proeminente amigdalele Am intrebat-o daca o doare cand inghite, si a zis nu, doar cand apasa pe ele. I-am dat 5 ml Zinnat, si la 2 h Reflor. Am facut bine???
Mentionez ca de 2, 3 zile eu si sotia avem gatul inflamat, inghitim greu si temperatura in primele zile aprox. 38,2, Fetita nu are temperatura si are o stare foarte buna, asta ma face sa cred ca ar fi cauza virala, nu stiu ce sa fac. Va multumesc pentru timpul acordat.

Este de dorit sa nu administrati antibiotic fara sa va fie indicat de catre medicul pediatru. In cazul in care afectiunea este virala, antibioticul nu are niciun efect benefic, ci dimpotriva. Indicatia de administrare a antibioticului se face daca exista elemente la examenul clinic care sa sugereze o afectiune de etiologie bacteriana sau daca exudatul faringian identifica un agent patogen.

 

Banner


Esti aici: Home Prescolari (4-6 ani) Sfaturi prescolari (4-6 ani) Administrarea de antibiotic in amigdalita acuta