Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Mii de multumiri si Dumnezeu sa va dea multa sanatate... Sunteti o binecuvantare pentru noi, mamele tinere... sunt multe intrebari in viata noastra legate de copiii nostri si ne bucuram ca putem sa beneficiem de timpul pe care ni-l acordati scriindu-ne... Ma bucur ca v-am descoperit... pacat ca sunteti prea departe, ca ori de cate ori avem o problema sa putem sa ne consultati copiii...

M.G. - Petrosani


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 

Va raspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor in Stiinte Medicale
Sef Sectia IV, Spitalul de copii "Alfred Rusescu", Bucuresti
Sef de Lucrari, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Va impartasesc cu multa bucurie din experienta mea ca medic si ca mama in tratarea si ingrijirea copiilor. Puteti pune intrebari completand formularul online si va voi raspunde cu placere in paginile acestui site la toate problemele pe care le aveti legate de sanatatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (program consultatii L-V: 16-20)

Varsaturile si administrarea de vitamina D3

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Sunt mama unui baietel de 6 saptamani, nascut cu 2660g si 49 cm. Copilul meu vomita foarte des, cu jet, si uneori chiar si laptic digerat. Doctorita de familie ne-a spus ca nu este o problema atat timp cat ia in greutate corespunzator (acum are 4370g si 54cm) insa pediatrul la care am fost ne-a recomandat sa il trecem pe D3 injectabil, deoarece nu am siguranta ca nu vomita picaturile. Credeti ca e ok sa il trec pe D3 injectabil? Mentionez ca s-a nascut cu fontanela anterioara foarte mare, aprox. 4/7.

Nu cred ca este necesar sa il treceti pe vitamina D3 injectabil. Administrarea de vitamina D se recomanda sa se faca pe cale orala fiind calea cea mai fiziologica, putandu-se realiza si o adaptare a dozei in functie de necesitati. Mai degraba trebuie sa faceti unele investigatii pentru a vedea care este cauza acestor varsaturi. Ar putea fi vorba printre altele, de un reflux gastroesofagian, in acest caz putand beneficia de indicatii specifice pentru acesta. Este necesar sa ii efectuati o ecografie abdominala si o ecografie transfontanelara, avand in vedere fontanela larga pe care o are. In principal, daca varsaturile apar dupa masa, puteti administra vitamina D oral la distanta de masa. De asemenea, daca dupa aprox. 30 minute - 1h de la administrarea acesteia copilul nu a varsat, absorbtia acesteia va fi adecvata.

 

Banner

Esti aici: Home Nou-nascuti Sfaturi nou-nascuti Varsaturile si administrarea de vitamina D3