Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va multumesc din suflet pentru raspuns! Sa va dea Dumnezeu sanatate! O saptamana cat mai buna sa aveti!

A.M. - Bucuresti


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Cresterea fosfatazei alcaline

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Am o fetita de 1 an si 9 luni. Acum cateva zile i-am facut analizele de sange, iar urmatoarele rezultate ne-au ingrijorat: Fosfataza alcalina: 2033 U/L; Neutrofil: 12.5%; Neutrofil: 1.2 mii/uL; Limfocite: 78.7% (Neutropenie usoara); Colesterol total: 222 mg/dl; LDL 147 mg/dl. Tin sa mentionez ca fetita are dolicocolon, iar fontanela nu i s-a inchis inca complet. Pediatra ei ne-a spus ca pentru fosfataza alcalina sa ii dam Vigantoletten (desi acest tratament il urmeaza de cand s-a nascut, se pare, fara niciun rezultat), neutropenia usoara inseamna ca are imunitatea scazuta si ne-a dat tratament cu Osciloccocinum, iar colesterolul este ridicat din cauza tratamentului cu Duphalac (5 ml/zi de 3 saptamani incoace) pentru constipatia cauzata de dolicocolon. Voiam sa va cer o alta parere, daca este in regula tratamentul si cele concluzionate de pediatra ei. Va multumesc!

P.S. Am mai auzit pareri conform carora nu ar fi indicat sa ii faci analize de sange unui copil atat de mic pentru ca de fiecare data ies alte rezultate, irelevante. Este adevarat?

Cresterea fosfatazei alcaline poate fi intalnita in diferite afectiuni sau poate fi determinata si de unele tratamente. O cauza posibila pentru cresterea fosfatazei este si rahitismul carential, eventualitate care poate fi luata in discutie in cazul fetitei dumneavoastra in conditiile in care fontanela anterioara nu este inca inchisa, mai ales daca asociaza si alte semne clinice de rahitism. In acest caz administrarea de Vigantoletten intr-o doza corespunzatoare este o alternativa (eventual in asociere cu calciu), daca alte cauze de crestere ale fosfatazei au fost excluse. Neutropenia poate fi legata de afectarea imunitatii, mai ales daca se mentine la repetarea investigatiilor. O neutropenie tranzitorie poate fi legata si de o afectiune virala (viroza) concomitenta. In ceea ce priveste analizele la copilul mic, ele se pot face de la orice varsta daca este necesar (chiar de la nou-nascut), iar interpretarea lor se face si in functie de ceea ce copilul prezinta la examinarea clinica.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Cresterea fosfatazei alcaline